Vaccinarea este văzută ca singura modalitate de a scoate sistemul sanitar din colaps. De aproape doi ani, personalul medical este supus unui „asalt” continuu de cazuri grave ale unor pacienți care au coronavirus într-o formă severă. Valul patru a fost, însă, cel mai dificil: a adus un număr extrem de mare de pacienți în formă gravă în unitățile medicale, iar numărul de decese raportate în interval de 24 de ore a bătut record după record, atât în Sibiu, cât și în țară.
În această situație, managerii spitalelor COVID și suport-COVID din județ și-au dat mâna și au făcut un apel la vaccinare.
Alina Graur: „Vaccinul face diferența”
Alina Graur, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu spune că vaccinul face diferența între cazurile care se pot trata acasă și cele pentru care e nevoie de spitalizare.
„Medicii ne recomandă să ne vaccinăm. Vaccinul face diferența între forma severă și forma ușoară a bolii. De formele ușoare ne putem trata acasă cu evoluție favorabilă, iar în formele severe evoluția bolii este imprevizibilă și putem ajunge într-o secție de spital sau la ATI, unde recuperarea este de lungă durată. Vaccinați-vă!”, spune Alina Graur.
Daniel Chelcea: „Este singura soluție”
Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, dr. Daniel Chelcea, spune că vaccinul este singura soluție să trecem peste boală.
„Vaccinul face diferența și este singura soluție ca să trecem peste această boală. Presiunea pe spitale, nu doar pe spitalul Județean, dar și pe spitalele suport, este uriașă. Dacă nu vreți să veniți ca pacienți la noi, atunci vaccinați-vă”, a spus dr. Chelcea.
Maria Delia Mincă: „Vaccinați-vă pentru a putea trăi în liniște, nu în teroare”
Managerul Spitalului Orășenesc Cisnădie, Maria Delia Mincă, spune că „Am văzut în această perioadă ce înseamnă valul de suferință, ce efecte dureroase poate avea o pandemie. Zi și noapte, personalul Spitalului de la Cisnădie luptă cu un inamic perfid, virusul care a schimbat cursul vieții întregii omeniri. Le mulțumesc pe această cale pentru tot ceea ce au făcut și fac, sacrificându-și familiile, timpul liber, viața personală. De la începutul anului există o armă ce ne poate ajuta să învingem pandemia: vaccinul. Îi îndemn pe toți cisnădienii și nu numai să aibă încredere în acest aliat, în capacitatea oamenilor de știință și în responsabilitatea lor. Vaccinându-ne cât mai mulți vor reuși să anihilăm virusul și implicit tot ceea ce a făcut el rău. Vaccinați-vă pentru a putea trăi în liniște, nu în teroare”.
Horațiu Cojocaru: „Dacă nouă ne e ușor înseamnă că dumneavoastră sunteți bine acasă”
Managerul Spitalului CF Sibiu, ec. Horațiu Cojocaru, a spus că mulți colegi medici sau asistente din spitale îi așteaptă pe sibieni în centrele de vaccinare, atât pentru binele pacienților, cât și pentru binele propriu.
„Ei vin din tura de spital sau intră în tura de spital. De ce fac acest efort? Pentru dumneavoastră. Și pentru noi, pentru că avem speranța că mâine ne va fi, poate, ceva mai ușor, că poate va trece noul val. Iar dacă nouă ne va fi mai ușor în spital înseamnă că dumneavoastră sunteți bine acasă. Vaccinați-vă!”, a spus Horațiu Cojocaru.
Peste 130.000 de sibieni sunt vaccinați cu schemă completă
De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 335.148 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2. Până la momentul de față au fost vaccinate, în total, 175.559 persoane cu prima doză de vaccin, 130.299 persoane cu cea de-a doua doză și 29.289 persoane cu cea de-a treia doză.
În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 1.746 de persoane împotriva Covid-19, dintre care 647 cu doza I, 430 cu doza II și 669 cu doza III, fiind administrate 298 doze de vaccin Johnson&Johnson, 38 doze de vaccin Moderna și 1.410 doze de vaccin Pfizer.
Încă un centru de vaccinare deschis în municipiul Sibiu
Pe lângă cele 15 centre de vaccinare déjà existente, sibienii au la dispoziție și centrele de la medicii de familie. Mai mult, începând cu data de 2 noiembrie a fost operaționalizat un nou centru de vaccinare împotriva COVID-19, în municipiul Sibiu, pe strada Gorăslău, nr. 1, ap. 5-6. Punctul de vaccinare a fost deschis la cererea Centrului Medical Stejari Sibiu și se află în relație cu Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu.
Centre de vaccinare în municipiul Sibiu: Cantina Socială (Pfizer), Primăria Veche (Pfizer și Johnson & Johnson), Spitalul Militar de Urgență (Pfizer și Johnson & Johnson), Spitalul CF Sibiu (Pfizer și Johnson & Johnson), Centrul Medical Stejari (Pfizer și Johnson & Johnson), Praxismed (Pfizer și Johnson & Johnson), Platforma Industrială Continental - Regina Maria (Pfizer), Școala Gimnazială 5 (Pfizer și Johnson & Johnson); Avrig: Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” (Pfizer); Agnita: Colegiul Tehnic „Augustin treboniu Laurean” (Pfizer); Cisnădie: Casa de Cultură (Pfizer și Moderna); Dumbrăveni – Centrul de Vaccinare (Pfizer); Mediaș: Sala de Sport „Octavian Șerban” (Pfizer); Șelimbăr: Shopping City (Pfizer, AstraZeneca și Johnson & Johnson); Tălmaciu: Școala Generală nr. 2 – Sala de Sport (Pfizer); medici de familie (Pfizer și Johnson & Johnson).
Un (alt) sibian în România Educată. Elena Lotrean: „Este periculos să fim proști” |
Cum și cine a salvat Compa după 1989: de la IPAS-ul de stat, la privatizare, listare la bursă și performanță |
TRIBUNA, din interior. Emil David, interviu-eveniment: de la Slavici, la patroni – via PCR |
Drone, artificii, muzică și luna plină, au făcut senzație pe cerul orașului în prima seară de FITS |
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |