Duminică a fost, din nou, sărbătoare, la Gura Râului, satul care, frecvent, celebrează tradiția și cultura. Evenimentul, prezentat de artistul Traian Stoiță, fiu al satului, a debutat pe vocile copiilor de la Corul “Concertino”, care, alături de prof. Ioan Motronea, care i-a acompaniat la chitară, au interpretat câteva piese din voce sau fluier. “Jocul”, “Ciobănașul” și Imnul Concertino au fost doar câteva dintre melodiile acestora.
Pe scenă au urcat, apoi, colegii lor mai mari, de la Grupul “Floare de Bujor”, urmați de oaspeții de seamă, “Madrigal”, dirijați de Anna Ungureanu.
Filă de aur în istoria comunei
Povestea concertului de duminică seara și-a avut originea în proiectul “Cantus Mundi”, din care “Concertino” face parte. Pe 18 decembrie, au mers împreună să îl colinde pe președintele României, Klaus Iohannis, la Cotroceni. Atunci, gurenii au fost surpriza pentru Iohannis. Întâlnirea de atunci a adus și o invitație la Gura Râului. “Știți că omul tinde spre culmi tot mai înalte. Acest cor de renume mondial a concertat pe scenele marilor orașe ale lumii: București, Viena, Bruxelles, Tokyo, Beijing și altele. Dar nu s-a oprit până nu a ajuns și la Gura Râului”, a mai spus primarul comunei. Acesta a adăugat că ziua de 25 septembrie 2016 va rămâne o filă de aur în istoria Gurii Râului.
Una dintre sopranele Corului “Madrigal” și-a mărturisit chiar intenția de a se muta în Gura Râului, doar că mai trebuie să își convingă soțul, după cum a mai povestit Gheorghe Călin.
Membrii Corului “Madrigal” au ajuns sâmbătă în Gura Râului. Ei au fost primiți la poarta de intrare în comună cu pită și sare, iar seara au cântat alături de gureni și au povestit lângă un foc de tabără. Duminică dimineața, au cântat la Sfânta Liturghie, la Biserica din comună.
Aprecieri
Concertul de duminică a adus și diplome de excelență. Gurenii și-au exprimat, astfel, aprecierea pentru “Madrigal”.
Aceasta le-a înmânat, la rândul său, diplome de excelență pr. Ioan Peană, prof. Ioan Motronea, prof. Dumitru Cîmpean și primarului Gheorghe Călin.
Printre spectatorii concertului s-au numărat prof. Florin Soare, dirijorul Corului de Cameră “Caedonia”, omul de cultură Onuc Nemeș și artistul Sergiu Cipariu.
Un (alt) sibian în România Educată. Elena Lotrean: „Este periculos să fim proști” |
Cum și cine a salvat Compa după 1989: de la IPAS-ul de stat, la privatizare, listare la bursă și performanță |
TRIBUNA, din interior. Emil David, interviu-eveniment: de la Slavici, la patroni – via PCR |
Drone, artificii, muzică și luna plină, au făcut senzație pe cerul orașului în prima seară de FITS |
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |