Tribuna
Consecințele muncii nedeclarate, explicate de ITM Sibiu
Consecințele muncii nedeclarate, explicate de ITM Sibiu

Inspecţia Muncii desfăşoară, prin inspectoratele teritoriale de muncă, acţiunea de informare “Viitorul tău începe azi. Meriți ca munca ta să fie recunoscută”.

Prin intermediul acesteia, se urmărește creșterea gradului de conștientizare a lucrătorilor cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care le produce atât munca nedeclarată, cunoscuta sub denumirea de muncă „la negru”, cât și munca subdeclarată, denumită muncă „la gri”.

Scopul principal al demersului inițiat de Inspecția Muncii îl constituie informarea lucrătorilor cu privire la drepurile și obligațiile pe care aceștia le au în raport cu angajatorii și cu privire la riscurile la care se expun atunci când acceptă să muncească „la negru” sau „la gri”.

„Astfel, inspectorii de muncă au demarat acţiunea de distribuire a pliantelor şi de informare a persoanelor în locuri consacrate ca având afluenţă de persoane: gări, autogări, staţii de transport în comun, pieţe, instituţii publice, precum şi cu ocazia controalelor efectuate la angajatori. Materialele informative elaborate de către Inspecţia Muncii au fost comunicate și către primăriile din judeţ, în vederea afişării acestora”, spun reprezentanții ITM Sibiu.

Mai multe informații sunt afișate la sediul instituției și pot fi consultate și pe www.itmsibiu.ro sau pe pagina de Facebook.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Abonamente

Targul de Cariere

TUTTI

EVENIMENT TV
visa medica
Tribuna