Tribuna
O sută de angajaţi ai DGASPC Sibiu au urmat cursuri de perfecţionare
Alexandra CHEŞCU
1757 vizualizari
O sută de angajaţi ai DGASPC Sibiu au urmat cursuri de perfecţionare

358 de copii şi tineri aflaţi în situaţie de risc, care sunt protejaţi în centrele rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu sunt cei care vor beneficia de acum încolo de proiectul realizat în cadrul "Micro-Granturi-Paşi către autonomie". Programul ce a constat în oferirea de cursuri de calificare pentru o sută dintre angajaţii DGASPC Sibiu, care lucrează cu copiii, s-a desfăşurat în acest an şi a fost implementat în cadrul parteneriatului privilegiat şi administrat de SOS Satele Copiilor Danemarca, cu sprijinul financiar al Fundaţiilor Velux, componenta "Micro - Granturi - Paşi către autonomie". De cursurile de calificare s-au bucurat angajaţi ai centrelor de plasament - educatori, asistenţi sociali, psihologi şi şefi de centre - valoarea proiectului ridicându-se la 3996 de euro.
"Ne bucurăm că am finalizat acest proiect. Nu a fost foarte mare, dar a fost foarte bun pentru noi, pentru că una dintre priorităţile noastre este pregătirea personalului care lucrează cu copiii", a declarat Mihaela Tolciu, directorul DGASPC Sibiu, subliniind că, în urma cursurilor, angajaţii centrelor ştiu şi mai bine decât până acum cum să abordeze un copil sau un tânăr traumatizat, cu tulburări de comportament, care ajunge în protecţia statului. "Acest proiect cu bani puţini cred că a ajutat foarte mult la buna practică a celor care lucrează cu copiii. Acest parteneriat pe care SOS Satele Copiilor l-a avut cu DGASPC cred că a fost foarte bun", a spus, la rândul său, Florin Hariga, directorul SOS Satele Copiilor Cisnădie.
Proiectul, care s-a derulat în perioada 7 mai-7 noiembrie 2013 şi a fost implementat de către DGASPC Sibiu, în parteneriat cu Asociaţia SOS Satele Copiilor România, a prevăzut perfecţionarea personalului de specialitate angajat în centrele de protecţie a copilului aflate în structura DGASPC Sibiu, şi anume: Complexul de servicii "Prichindelul" Sibiu, Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilităţi "Speranţa" Sibiu, Complexul de servicii Sibiu, Centrul de plasament Orlat, Centrul de plasament Agârbiciu, Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilităţi Turnu Roşu şi Complexul de servicii Sf. Andrei Mediaş. Printre temele abordate în cadrul cursului s-au numărat: pregătirea copiilor în vederea integrării familiale şi socio-profesionale; respectarea normelor de conduită şi etică în cadrul centrelor de protecţie; realizarea educaţiei parentale şi elaborarea planurilor de intervenţie specifică.



comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Abonamente

Targul de Cariere

TUTTI

EVENIMENT TV
visa medica
Tribuna